Welkom op de kunst-site van Peter Flikweert!

Peter werd geboren in 1951 in Zonnemaire, bij Zierikzee. Hij studeerde filosofie en werkte tot 2014 als docent aan een lerarenopleiding. Schilderen doet hij in zijn vrije tijd. Hieronder introduceert hij zichzelf en zijn schilder-passie.

Kunstwerken zijn communicatiemiddelen. En ze communiceren ook zèlf met ons. Als je naar een schilderij kijkt, kijkt het terug! Met de kracht van de beeldtaal! Dit gebeurt al tijdens het werken aan een schilderij. Zoals de franse filosoof Merleau-Ponty, vriend van Cézanne, dat zei: de kunstenaar denkt na over zijn kunstwerk, maar ook denkt het kunstwerk na over hem. Dit geeft het schilderen een speciale dimensie! 

Bij het schilderen ben ik vooral autodidact, maar van twee kunstenaars heb ik veel geleerd: Jack van Hoof (Helmond), die mij enige tijd privé-les gaf en die mij vooral leerde 'zien', en Rian Withaar (Elburg), bij wie ik een aantal dag-workshops volgde en die mij goed met kleuren leerde omgaan!

Mijn voorkeur ligt bij surrealistische landschappen en woeste natuurtaferelen. Maar ik schilder ook graag portretten en huisdieren; dat is meestal op bestelling.

Graag nodig ik je uit, via deze website een kijkje te nemen!

Peter Flikweert